E-handelslösning

Hjälper dig hitta rätt lösningar!

ehandel

Hur gör man?

Starta en e-handel, hur gör man?

Har du funderat på att starta en e-handel? Att starta en e-handel är ganska enkelt idag, men att lyckas med sin e-handel och att få en bra omsättning kräver en del av dig som företagare. Att lyckas med en e-handel kräver hårt jobb, mycket tid och massor med engagemang. Som e-handlare sköter du allt själv, från marknadsföring till lagerhantering. Det är en hel del saker som kan vara bra att titta på innan start, vi har här försökt göra en liten guide på hur du går tillväga.

Det som man först måste göra är att sätta ihop en affärsplan och en budget. Vad ska du sälja i din e-handel och hur har du tänkt driva din e-butik? Ska det vara på källarnivå, något du driver lite på hobbynivå, eller vill du satsa och tror att du kommer att leva på din e-butik? Och hur stor omsättning tror du att din e-handel kommer att generera. Du får här kolla upp vilka varor du vill sälja och vilka priser du bör ha på dina varor för att de ska generera vinst men ändå vara attraktiva mot dina konkurrenter.

När du sedan har din affärsplan och budget klar är det dags att välja vilken e-handelslösning du ska välja. Ska du bygga upp din e-handelsbutik själv eller ska du köpa ett färdigt paket? Idag finns det många färdiga paket att köpa där du får bra support och hjälp från de företag som säljer dom, det kan vara ett bra val om du inte har erfarenhet sedan tidigare. Det som är viktigt är att se över när du väljer e-handelslösning är vilka företag som finns samt hur erfarna och seriösa de är. Ett bra företag vi kan rekommendera är Kodmyran.se. De är ett erfaret företag med bra färdiga e-handelslösningar att välja mellan. Det har också en väldigt bra support där du som kund får bra hjälp efter vägen. På deras hemsida finns även en blogg du kan läsa för att få tips på hur du ska lyckas på bästa sätt.

Nu har du kommit så långt att du har din e-handel uppe med de varor du ska sälja, men hur ska då besökarna hitta dig, vilken marknadsföring ska du ha? Bara för att du har en e-butik betyder det inte att du direkt får kunder. De flesta människor som handlar på nätet idag söker via de större sökmotorerna för att hitta de varor de söker. Därför är ett bra tips på marknadsföring och annonsering idag, att satsa på SEO (Search Engine Optimizer) . Det betyder att man optimerar din sida för att synas på de större sökmotorerna som Google, på de sökord du vill synas på.  Idag finns det många bra företag som jobbar med SEO hela dagarna, som optimerar din sida för att synas på de sökresultat du önskar och detta kan vara värt att använda för att generera kunder till din site.

Så, när allt detta är klart kommer troligtvis kunderna att börja hitta dig, och du kan driva din e-handel som du tänkt. Lycka till!