E-handelslösning

Hjälper dig hitta rätt lösningar!

ehandel

Starta egen webbutik

Fler och fler startar idag verksamheter mer med fokus på internet som en handelsplats. Om man någonsin funderat på att starta en webbutik finns det ett par punkter man bör vara medveten om.

sh_webshop_website_sell_243725794

Efterforskning

Det är alltid värt att göra lite efterforskning innan man påbörjar projekt, och för försäljning betyder detta att kolla så att det finns en efterfrågan på det man planerat sälja och att det finns tillräckligt med marginaler. Vill man titta på vilka trender som finns i sökningar av ord och produkter kan man använda sig av Google Trender. Detta är inget exakt verktyg, men det kan hjälpa en få en förståelse för hur mycket folk letar efter dessa produkter.

Plattform

E-handelsplattformen är verktyget alla webbutiker ska titta extra noga på. Detta kommer avgöra vilka slags funktioner man har på sin sajt. Allt från betalningslösningar till stöd för flera språk finns med i dessa plattformar. Det finns företag som arbetar med att sälja och ge support för e-handelslösningar och dessa kan vara till stor hjälp när det kommer till att välja den rätta plattformen.

Webbdesign

Idag räcker det inte bara att ha en fullt fungerande webbutik. Folk kommer även förvänta sig att den ser snygg och professionell ut. Kan man inte ge detta intryck när en potentiell kund först besöker ens sajt, finns alltid risken att letar andra alternativ. Det finns fullt av tips på nätet vad gäller webbdesign och är man osäker på sin egen förmåga att skapa en snygg sajt kan man alltid anlita någon för detta.

Marknadsföring

En nystartad webbutik måste ju ha något sätt att nå ut till sin målgrupp, och det kanske inte är helt lätt att förstå hur man gör detta på bästa sätt. Det finns flera olika metoder man kan använda sig av och det är bäst att arbeta med så många som möjligt. Under denna period kan man även be besökare berätta hur de hittade till butiken för att se vad som verkar fungera och inte.