E-handelslösning

Hjälper dig hitta rätt lösningar!

ehandel

Städfirmor online

I det moderna svenska samhället spenderar de vuxnas allt mer tid på sitt arbete. Detta brukar fungera väl för de flesta och en majoritet klarar av att leva ett aktivt liv utanför jobbet med träning för att hålla kroppen i trim och att spenderar tid med vänner samtidigt som man sköter sitt hem och andra åtaganden.

Där det uppstår problem att hinna med allt som man är van vid är när en familj fått utökning. Även om många föräldrar väljer att gå ner i tid på arbetet är det fortfarande svårt att hinna få kvalitetstid med barnen med tanke på alla hushållssysslor som kräver sin tid. På grund av denna situation, som uppstått i ett land där de flesta förväntas arbeta utanför hemmet, har det blivit allt vanligare att ta hjälp av en städfirma att hålla hemmet skinande rent.

Hur hittar jag städfirman

cleaningÄven om man kan hitta en städfirma via tips från någon i kretsen av bekanta är det inte säkert att just den firman de använder bäst motsvarar dina förväntningar och förutsättningar. Därför är det att rekommendera att gå online och jämföra olika städfirmor för att se vilka olika lösningar som erbjuds.

När man bestämt sig för en specifik städfirma är det lämpligt att bjuda hem en representant från företaget för att man gemensamt ska gå igenom boendet för att komma överens om en städplan. Ofta kan man som enskild individ felaktigt bedöma hur lång tid en uppgift i hemmet tar och därför är det viktigt att vara överens om vad som ska hinnas med och prioriteras under den tid man köper av företaget.

Människor tycker mer eller mindre om olika sysslor i hemmet och därför kan det vara en god idé att se till att städfirman som anlitas åtar sig de uppgifter man oftast låter bli att göra. För om man själv gör de uppgifter i hemmet som man kommer naturligt och låter andra sköta det tråkiga kommer man att ha ett välstädat hem.

Vilka krav kan man ställa på en städfirma

• Kolla upp att städfirman har F-skatt och är momsregistrerat, i annat fall kan det bli svårt att få göra RUT-avdrag. Är det ett seriöst städföretag så ska allt vara i sin ordning, men det är upp till dig som kund att kolla upp detta.
• Kolla upp priser runt om hos olika företag för att få en bild hur det ser ut.
• Kolla hur specifikationerna ser ut och jämför med vad som gjorts så att du får vad du betalar för.
• Vilka garantier finns det för att det blir ett väl utfört jobb, vid flyttstädning kan det vara bra att få garantier för att säkerställa att det är ordentligt städat vid en besiktning av din lägenhet.
• Vilka försäkringar har städföretaget? Vad gäller om skador uppstår när städföretaget utför sina tjänster.