E-handelslösning

Hjälper dig hitta rätt lösningar!

ehandel

Så omvandlar du ditt företag till ett aktiebolag

Går du, som ägare av en enskild firma, i tankarna att omvandla ditt företag till ett aktiebolag? Perfekt. Här kan du hitta hjälp.

Först och främst behöver du kontrollera dina nuvarande avtal och granska om det är möjligt att överlåta dessa till det framtida aktiebolaget. När du gjort det står du inför två olika alternativ.

Köp ett lagerbolag

Den mest bekväma vägen är att köpa ett lagerbolag. Det är ett företag som bildas i syfte att säljas vidare, vilket aldrig är använt och stiftat med 25 000 kronor i kapital. Det finns flera fördelar med att köpa ett lagerbolag, den främsta är att det är enkelt. Vid köp av ett lagerbolag får du också ett färdigt organisationsnummer och slipper således registrera aktiebolaget personligen.

Omvandla företaget på egen hand

Väljer du att inte köpa ett lagerbolag kan du istället omvandla ditt företag på egen hand. Nu följer flera olika steg för att komma igång med aktiebolaget. Bland annat behöver du teckna och köpa aktier, anmäla företaget för registrering, skriva under stiftelseurkunden och anmäla en verklig huvudman.

Hjälp kommer också finnas att få längs vägen. Bland annat kommer din bank ordna intyg och annat du som ägare av ett aktiebolag behöver.