E-handelslösning

Hjälper dig hitta rätt lösningar!

ehandel

Lån till enskild firma

Ett företagslån med bra villkor är ofta en förutsättning för att en enskild firma ska kunna fortsätta att växa. Även nystartade företag är ofta i behov av finansiering. I Sverige är enskild firma den vanligaste bolagsformen. Som enskild firma är du ofta ensam ansvarig för företaget och behov av finansiering uppstår i de flesta företag. Klicka här för att läsa mer om olika typer av lån.

Personligt ansvar för skulder

När du driver en enskild firma är du själv ansvarig för företagets skulder. Det innebär att det är enormt viktigt att kontrollera vad ett företagslån innebär innan du bestämmer dig. Omsättningen i enskilda företag uppfattas vanligtvis som mindre, något som innebär att det kan vara svårare att få låna pengar. Det är dock inte omöjligt att få företagslån till enskild firma.

Lån för att starta upp eller för etablerade företag

Du kan behöva kapital när du startar ett företag för att köp utrustning eller för att tillverka en produkt. Om du driver ett etablerat företag kan du behöva kapital för att lansera en ny tjänst, anställa personell eller investera i nya maskiner. Ett krav för att få företagslån är att kunna hantera framtida betalningar. Långivare är givetvis angelägen om att få sina pengar tillbaka.