E-handelslösning

Hjälper dig hitta rätt lösningar!

ehandel

Inköpsresa för din e-handel

Det ligger väldigt rätt i tiden med e-handel som det ser ut idag med dels den tekniska utveckling inom internet, dels hur människor väljer att använda sin tid. Covid har givetvis spelat en stor roll i denna förändring. Numera kan du hitta allt på nätet med bra priser och leveranser.

Hur startar du upp?

Naturligtvis börjas det med marknadsundersökning. Den behöver inte vara så komplicerad men det är viktigt att ge sig ut på nätet och se hur andra online shoppar har gjort. Sen kommer den stora frågan, ska det vara någon speciell inriktning eller ett mera allmänt sortiment? När du har kommit så långt kan du skissa lite på hur webbsidan ska se ut. Alternativet är att hitta färdiga lösningar.

När inriktningen väl har klargjorts är det bra att tänka på hur det ska göras med varor, smart är att kontakta Skatteverket innan du bestämmer dig. En del kanske vill lägga upp ett lager och distribuera därifrån men det kräver en del kapital för både varor och lager. Det finns olika lösningar. Undersök om drop-shipping kanske det kan vara något som passar. Det innebär att de varor som finns på webbsidan levereras direkt från fabrikanten till kunden. Enkelt och inga dryga kostnader för varor och lager.

Ska du bygga upp ett eget lager så behöver du åka på inköpsresa och åka iväg för att se vad som finns tillgängligt att köpa. Gör det enkelt för dig och boka din flygresa online för att komma så billigt som möjligt undan. Så här i början så kanske det inte finns allt för mycket kapital att spela med. Det finns mässor och events både i Sverige men också i Köpenhamn och Danmark som kan besökas när det ska köpas produkter till din webbshop.