E-handelslösning

Hjälper dig hitta rätt lösningar!

ehandel

CE-märk dina leksaker du säljer online

Att sälja leksaker online är inte bara väldigt praktiskt, det öppnar också dörrar till en helt annan marknad. Om allting är enligt reglerna vill säga. CE-märkning är en sån regel. Sverige har regler utformade efter den här typen av kvalitetsmärkning men det är inte något du får ”på köpet”.

Conformité Européenne

Att få en produkt CE-märkt innebär att den är säkerhetsklassad i enlighet med EU:s regler för leksaker 2009/48/EG. Leksakerna ska genomgå flera tester och dokumenteras att de uppfyller alla krav, innan de får lov att bära en CE-stämpel.

Dessutom är en CE-märkning obligatorisk för alla som vill sälja en produkt inom EES.

CE-märkningen öppnar fler dörrar för dig

I EU finns det 500 miljoner konsumenter och en CE-märkning öppnar dörren till alla de här kunderna för dig. Genom den stämpeln får du nämligen lagligt sälja alla dina leksaker i hela EES, inte bara i Sverige. Kolla in detta så får du ännu mer detaljer kring hur du kan få hjälp med att lösa en CE-märkning till dina leksaker.

För föräldrar innebär en CE-märkning på en leksak att den leksaken är trygg och säker för barnet att leka med. Därför kan du öka antalet kunder ännu mer med den här stämpeln.