E-handelslösning

Hjälper dig hitta rätt lösningar!

ehandel

Att öka försäljningen i webbutiken

Konkurrensen på Internet blir bara tuffare och tuffare. Oavsett bransch måste man noga tänka igenom sina strategier för att få kunder till sin webbplats. Tack vare denna konkurrens har det därför skapats företag som erbjuder webbutiker en service att ge sina kunder rabatter.

Internet som marknadsplats

Internet har skapat en fantastisk marknad där det finns ett enormt antal kunder. En kundbas man för inte så länge sedan bara kunde drömma om. Men med detta så ökar också konkurrensen, och med funktioner som prisjämförelser och recensioner gäller det att alltid sträva efter att sticka ut. Man kan använda sig av sociala medier och vanlig internetmarknadsföring men det finns också andra knep att ta till. Ett sätt är att erbjuda rabatter och samarbeta med företag som till exempel Rabatterat.nu som riktar in sig på att erbjuda just rabatter till köphungriga konsumenter.

Tradition med rabattkuponger

Alla älskar när de kan göra en bra deal och få en rabatt på något och genom att erbjuda detta kan också företaget sticka ut och få en fördel mot sina konkurrenter. De traditionella tidningarna där rabattkupongerna klipptes ut och togs med till affären har nu ersatts av erbjudanden online och precis som alla andra branscher så har även denna förändrats. Genom att erbjuda denna typ av rabatter på hela eller delar av sortimentet kan kunder enkelt lockas till en butik eller en sida, och precis som i det traditionella företagslivet är det svåra att just skaffa nya kunder. En befintlig kund är alltid lättare att sälja mer till. Om man gjort den kunden nöjd, vill säga. Men genom att erbjuda en rabatt på en vara där kunden gör ett kap är det mycket troligt att den kunden är en nöjd och återvändande kund. Ibland är det bra att förena ny teknik och nya marknadsföringsidéer med den traditionella marknadsföringen. Det kan få företaget att skilja sig från mängden.